Collective SMITTEN

Antwerpse pop-up "smitten collective" biedt platform voor (jonge) juweelontwerpers.

Van 23 september 2017 tot 25 november 2017 opent de pop-up expo van SMITTEN collective in samenwerking met 'gitschottelei popt' haar deuren aan de Gitschottelei 82. 
Je kan er terecht op donderdagen , vrijdagen en zaterdagen voor interactieve exposities en workshops rond juweelkunst allerhande. Bedenkers Jill, Billie en Juan bundelen hun expertise en ervaring die ze-elk op hun eigen manier- in de juweelkunst doorheen de jaren hebben opgedaan en maar al te graag met jullie willen delen. Onze interesse is alvast gewekt!

Op een non-traditionele manier de kijker laten kennismaken met de wonderlijke wereld van hedendaagse juweelkunst, dat is in een notendop het doel achter de Antwerpse pop-up van SMITTEN collective.

Collective SMITTEN bestaat uit drie jonge professionals, elk met hun eigen kwaliteiten. Samen tackelen ze verschillende aspecten binnen het organisme van de juweelkunst. Het geheel (collectief in dit geval) is meer dan de som van de delen:

Billie Van Nieuwenhuyzen is sinds twee jaar de bezielen van EDELPLAST en focust zich op het heruitvinden van afvalmaterialen. Ze heeft al heel wat creatieve en zakelijke ervaring opgedaan via initiatieven, pop-up events, workshops, etc.

Juan Harnie is een juweelontwerper en een kenner/verzamelaar van hedendaagse juweelkunst. Hij reist de wereld af voor beurzen en tentoonstellingen en schrijft hierover op zijn blog the jewellery update.

Jill Lenaerts is tevens een juweelontwerpster haar eigen collecties aanbieder. Ze verdiept zich enerzijds in de klassieke technieken van het edelsmeden, anderzijds experimenteert ze met nieuwe materialen zoals plastic.

Mad Exhibitionist

‘MAD Exhibitionists’ refers to the way the pieces are presented. Isn’t wearing contemporary jewellery comparable to exhibitionism ? And isn’t looking closely to worn jewellery invading someone’s private space? In this walking exhibition, the ‘MAD Exhibitionists’ are flashing: They lift their display coats like clandesti- ne jewellery sellers in the streets.